3 misstag företag gör när de köper julklapp till sina anställda

Publicerat 18 augusti, 2017

Är du en av dem som lagom till årets julbord börjar svettas över den långa julklappslistan som behöver checkas av, samtidigt som tiden inte räcker till? Du är inte ensam!

Att hitta rätt julklapp till rätt person i sin familj eller närhet är en konst i sig, och att lyckas göra detsamma till sina anställda är desto svårare. Företagsprofilerade kläder, nyckelringar och liknande saker är användbart i många fall, men uppskattas sällan som julklapp. Nog för att majoriteten använder mössa på vintern eller behöver en vattenflaska till träningspasset, men det innebär inte för den sakens skull att man vill ha det med företagets logotyp på.

Tanken är återigen god, men det man som företagsledare vill är sällan samma som medarbetaren önskar, och särskilt inte när det kommer till en julklapp. Ta istället vara på julen som en tid att visa uppskattning till medarbetarna, och gör det med lite tanke bakom.

Det finns några klassiska misstag som många företag gör när det är dags att planera årets julklapp, som du enkelt kan undvika. Låt oss berätta vilka!

Man förutsätter att alla anställda har samma intressen

Vi har berört det här i ett annat inlägg, men det tåls att nämnas igen. Ett av de vanligaste misstagen företag gör när de köper julklapp till sina anställda idag är att de förutsätter att alla gillar samma saker. Vid närmare eftertanke är det ganska befängt, eller hur? Människor är olika, tycker olika och uppskattar olika saker – vilket i allra högsta grad även gäller julklappar.

Dålig framförhållning och planering av julklappar

Hösten är en intensiv period och tiden har en tendens att springa förbi i rasande fart. Innan vi hinner blinka är det december igen och då är det många gånger i senaste laget att börja tänka på julklappar. Impulsköp blir sällan uppskattat och gärna dyrare än det hade behövt bli, om man planerade sina inköp i god tid.

Ser alldeles för dyra kostnader och undviker att köpa över huvudtaget

Att hitta en vettig julklapp som uppskattas av många som är både fin och användbar kostar väldigt mycket pengar, eller? Det behöver det inte göra! Vad som däremot är dyrt är att köpa julklappar som inte uppskattas och slängs. Många anställda idag förväntar sig en julklapp och ser det som en fin och trevlig gest från företaget, så gör inte medarbetarna besvikna för att du tror att det kommer kosta skjortan, när det finns bra lösningar till en bra peng.

Är du nyfiken på gåvokort som julklappslösning på ditt företag? Läs mer om vilka olika typer av kort vi erbjuder här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *