5 julklappar du INTE ska köpa till företagets anställda

Publicerat 10 november, 2017

När det är mycket som ska hinnas med de sista veckorna innan jul är det lätt att bli lite slarvig med sådant som kanske inte har lika hög prioritet. Till exempel julklappar till företagets anställda. Innan du gör ett misstag: här är 5 exempel på sådant du inte ska ge bort i julklapp till personalen.

 

1. Prylar med logotyper på

Ärligt talat. Oavsett om det är ett paraply eller en glaserad keramikskål så är ingenting så tråkigt som att få en julklapp som känns som en profilprodukt, eller som om den är hämtad direkt ur give away-lagret. Alla medarbetare är värda mer än att bara vara reklampelare för företaget där de jobbar, håller du inte med? Slopa logotypen och se till att ge bort något utan tryck – som faktiskt kommer att användas!

 

2. Saker som egentligen är löneförmåner

Har ni bestämt er för att höja friskvårdsbidraget? Härligt! Men ge inte bort den glada nyheten som en julklapp till medarbetarna. Allt som räknas till löneförmåner, är avdragsgillt för företaget eller rentav ingår som en del i anställningen, ska inte förpackas om till julklappar. Det kan kännas både snålt och tråkigt. Aktier i bolaget eller betald resa + inträdesbiljett till konferensdagar eller mässor bör också undvikas av samma anledning.

Välj gåvkort här – enkelt & smidigt!

 

3. Träningsgrejer

Det finns såklart flera företag som vill uppmuntra sina anställda till bättre hälsa på olika sätt. Men det går att göra med mycket mer finess än att ge varje medarbetare en betald startavgift till Vasaloppet i julklapp. För troligast är att det inte kommer att utnyttjas. En yogamatta, gångstavar eller pilatesboll är till exempel inte heller lämpligt. Det sista man vill är att ens arbetsgivare implicerar att man inte duger som man är, och det kan lätt kan tolkas så  om man ger bort julklappar som har med träning att göra.

 

4. Chokladask

Hur trevligt och gott det än må vara med choklad så är det kanske något av det allra vanligaste – och därmed tråkigaste – man kan ge bort till jul. Du kan vara säker på att var och en av medarbetarna redan kommer ha både Aladdin, Paradis och Merci på julafton. Vill du fortfarande ge bort något som är relaterat till choklad men vara lite mer originell – ge istället bort något man kan baka eller göra egna tryfflar med.

 

4. Alkohol

Sist, och kanske mest självklart på listan: Ge inte bort alkohol i julklapp till företagets anställda. Det är rakt av olämpligt av flera skäl och det finns garanterat många som inte skulle uppskatta det av andra. Istället för en flaska vin, ge bort två fina vin- eller ölglas. De som vill använda dem till alkohol får det, de andra kan hälla något helt annat i glasen.

 

Vill du ge bort något som samtliga anställda faktiskt vill ha – och kommer använda – i julklapp? Beställ julklapparna till företaget från Gåvokort nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *