Varumärken / Sortiment

Vi handplockar våra leverantörer med största omsorg genom aktiva val enligt rekvisiten Tillverkat i Sverige, Hållbarhet, Miljö, Kvalité och Kundnöjdhet som ledord. Nedan listar vi de företag som tillverkar de produkter vi har i vårt fina och unika sortiment inför julen 2019.
Gåvomottagarna får sedan välja av oss utvalda produkter från dessa företag via vår särskilda inlösensida. Vi har alltid minst 30 handplockade gåvor från dessa leverantörer.

 

Bonnier Magazines & Brands

I 85 år har Bonnier givit ut Sveriges mest lästa magasin och genom nya varumärken visat vägen för framtiden. 2017 bytte man till dagens namn Bonnier Magazines & Brands.

BRIS

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Gåvokort är stolt supporter till Bris.

Börslycke Gård

I Börslycke Gårds kök tillverkas hantverksmässigt kolor, kolasås, marmelad och dressing, utan tillsatser och av högsta kvalitet. Börslycke har startat som ett litet familjeföretag där tradition, nytänkande och uppfinningsrikedom i kombination gjort att företaget hela tiden växer sig större och bryter ny mark. För Börslycke är inte en kola bara en kola, eller en marmelad bara en marmelad. Det är en himmelsk upplevelse!

c/o Gerd

2008 bestämde sig syskonen Anna-Lena och Johan att satsa på deras dröm om att tillvarata svenska Lapplands örter och bär och förädla dem till lyxig kosmetika som numera görs i fabriksbutiken i Jokkmokk. c/o Gerd vill värna om natur, djur och människa och deras aktiva substanser kommer från fröoljor som utvunnits av blåbär, hjortron och lingon. De vill lära sina konsumenter att använda mindre produkter och att de produkter som vi spolar ut i våra avlopp ska ha så minimal påverkan som bara möjligt är på miljön. Vi på Gåvokort älskar c/o Gerd och deras filosofi.

CleanSea

CleanSea drivs av två svenska ungdomar som vill göra skillnad för våra hav. De städar skräp i haven och finansierar detta genom att sälja sina fina armband. Varje sålt armband innebär att CleanSea städar upp minst 1 kilo skärp från svenska hav. I samarbete med Gåvokort kommer man städa upp minst 2 kilo per valt armband.

Craft Studio

Craft Studio formger och tillverkar unika och hållbara inredningsföremål och smycken i betong av material som finns nära geografiskt, som håller över tid och trivs med andra naturmaterial. Produkterna har alternativa funktioner och användningsområden vilket också bidrar till en ökad nytta och en längre livslängd. Helst ska de kunna lämnas till eftervärlden, ärvas eller gå vidare genom annat återbruk.

EcoBottle

En ny favorit i årets sortiment! EcoBottle från Smartshake, ett svenskt företag med rötterna i Västerås, där flaskan är gjord i Sverige och består till 98% av restprodukter från sockerutvinning av sockerrör. Flaskan görs dessutom i en fabrik i Sverige och fabriken drivs huvudsakligen på förnybar energi.

Graffirmation

Gör unika posters och prints, tryckt på svenskt obestruket premiumpapper från Lessebo pappersbruk i Småland. Lessebo är Sveriges första handpappersbruk och det enda som återstår i Norden.

Gustavsbergs Porslinsfabrik

Tillverkar vackert och tidlöst porslin sedan 1825 i porslinsfabrikens tegelröda byggnad i Gustavsberg. En stor del av tillverkningen sker för hand då man valt kvalitet framför kvantitet.

Haupt Lakrits

Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser. Företaget drivs av Rasmus Ragnarsson med anställda och har en mindre fabrik strax söder om Stockholm.

Keramik by Anna

Keramik by Anna drivs av Anna Besterman. Annas passion till skapandet fick henne att byta bana och satsa på sin keramik och idag driver hon egen keramikstudio bland butikerna i Väsby, Mälarbaden, utanför Torshälla. Hos Keramik by Anna produceras allt från fat, krukor, muggar och dekorationer och Anna erbjuder även kurser och prova på tillfällen i drejning.

Light My Fire

Light My Fire drivs av passionen för uteliv bland skog och hav och öppna eldar. De tillverkar unika, kvalitetsprodukter med design, färg och funktion som gör dem lika användbara på det lilla äventyret runt knuten såväl som på det stora friluftsäventyret. All tillverkning sker med stolthet i den egna fabriken i Västervik, vilket dessutom ger dem full kontroll över produktionen i alla led.

Lina Lagom

Lina Lagom är hälsopedagogen som brinner för att minska glappet mellan extrem hälsa och extrem ohälsa. Linas övertygelse är att det finns ett Lagom för alla, oavsett vem man är eller vad man vill få ut av livet. Lina har över 15 års erfarenhet av ledarskap och entreprenörskap inom hälsa och träning. Lina erbjuder gåvomottagarna att vara med på hennes grymma onlineträning.

L8 Hasselblad

L8Hasselblad grundades år 2010 av silversmeden, egenföretagaren och kreatören Lotta Hasselblad som efter en långresa till Italien kom hem och hade väckt barndomens skaparlust till liv. Lotta började experimentera med silver i kombination med foto.

Morakniv

Morakniv tillverkar alla sina knivar i Mora under minutiös kontroll. Här finns knivarna för slöjdprojektet, helgmiddagen och friluftsäventyret. Varje kniv har noggrant utvalda egenskaper för att vara ett så bra verktyg som möjligt i sin optimala miljö.

Mårda

Mårda gör hållbar livsmedelsförvaring. Produkter gjorda av återanvända bomullstextilier och bivax från lokala producenter. Av textilierna sys förvaringskärl för olika användningsområden. De formanpassade kärlen impregneras sedan med bivax. Resultatet blir böjbara kärl, som är utmärkta att förvara livsmedel i.

Nadja Wedin

Nadja Wedin är utbildad på Konstskolan i Stockholm och på Birkagårdens folkhögskola där hon lärde sig allt från färglära till mönsterrapportering. Nadja har arbetat som illustratör några år men driver numera sitt eget företag tillsammans med sin sambo inom mönsterdesign och formgivning som huvudsyssla.

Nextory

Nextory erbjuder obegränsad tillgång till e-böcker och ljudböcker i surfplattan eller mobilen. Det finns tiotusentals böcker att välja bland och man hittar snabbt bra böcker i topplistorna eller genom boktipsen.

Re:eat

Den svensktillverkade matlådan, eller Dosan som den också kallas, är tillbaka! Re:eat tillverkas ursprungligen sedan 1947 av den familjeägda industrin i Eskilstuna. Nu har familjen tagit upp tillverkningen igen och återinför version 2.0. Man använder samma maskiner som vid starten och varje dosa produceras med största noggrannhet och kärlek. Re:eat vill bidra till ett plastfritt samhälle med hållbara produkter som håller år efter år.

Shape Your Vibe

”Shape Your Vibe” drivs av Kia Agerhem. Kia erbjuder bl a breathworks, reiki healing, yoga och coaching. Vi på Gåvokort har testat Kias breathworks och vill möjliggöra för andra att testa detta. Breathwork är en aktiv meditation för att frigöra stress, ångest, rädsla, trauman och blockeringar ur vårt nervsystem. Använd det rätt och du har ett fantastiskt verktyg för att optimera din mentala, fysiska och känslomässiga hälsa – allt inom dig.

Terrible Twins

Terrible Twins skapar produkter för naturligt välbefinnande och vackra interiörer. Deras kollektioner finns i egen butik samt hos återförsäljare världen över. Terrible Twins grundades av design- och produktutvecklarna Sara och Karin Ström. Terrible Twins återfinns i entreprenörsstaden Insjön i natursköna Dalarna.

Torplyktan

Torplyktan är ett litet familjeföretag med rötter i en lantlig idyll – mitt i de västgötska skogarna. Torplyktan lyfter fram det vackra och genuina med den svenska naturen och har alltid vår gemensamma miljö i fokus. Alla produkter är varsamt handgjorda.

Växbo Lin

Växbo Lin väver, syr och säljer vackra linneprodukter i Växbo. På denna historiska mark och med detta kulturarv i ryggen startades Växbo Lin 1989. Alla produkter är vävda i 100% lin. Visionen är att Växbo Lin ska utveckla, tillverka och marknadsföra moderna linneprodukter med avsikten att väcka lust och skapa mervärde för kunder och medarbetare samt att föra vidare en unik hantverkstradition.

Washologi by Viktoria

Washologi by Viktoria gör effektiva och koncentrerade tvättprodukter i Sverige med snygg design och ett aktivt miljötänk. Washologi vill erbjuda en serie med genomtänkta, trovärdiga och personliga produkter baserade på sunda värderingar och ett hållbarhetstänk. Washologi är en kombination av effektivitet, design och ett tydligt doftspråk som ska väcka känslor.

Woolpower

Gör varma underställ, sockor och sittunderlag i ull hela vägen från garn till färdiga plagg och du kan vara säker på att de har gjorts med ansvar för naturen omkring oss. Sömmerskorna kvalitetsstämplar plaggen de sytt genom att märka dem med sitt eget namn, vilket skapar både stolthet och ansvarstagande hos alla på företaget. Woolpower har funnits i Östersund sedan starten 1969.

Återbrukshyttan

Återbrukshyttan är en annorlunda glashytta som ger gammalt glas nytt liv genom miljövänlig återvinning. Alla produkter formas för hand i den egna glashyttan i Bollnäs, Hälsingland. Råvaran består av förpackningsglas – flaskor och burkar som annars slängs i igloon, samt gammalt glas som damejeanner och svagdricksflaskor som inte används i samma utsträckning längre.